Professionals en managers

De manager heeft een gecombineerde functie. U geeft de richting aan en beoordeelt de medewerker. Anderzijds bent u faciliterend en stimuleert u de eigen verantwoording. Coachend leiderschap is een belangrijk instrument. Door een coach in te schakelen maakt u tijd vrij om te reflecteren. U leert empowerment toepassen in de praktijk. Uw inzet wordt effectiever.

De professional heeft voldoende uitdaging nodig om gemotiveerd te blijven. Hoe is dat bij u? En hoe is uw invloed in de organisatie, wordt u gehoord en gerespecteerd? Staat u in uw kracht, bent u mentaal in balans? Een coach is uw steun in de rug. U werkt aan inzicht en een nieuwe benadering.

Een 'coach van buiten' is neutraal en garandeert vertrouwelijkheid. U bouwt in de organisatie aan uw nieuwe positie en daarbuiten spreekt u open over de knelpunten. Dat voorkomt schade. En feedback van een externe coach is gemakkelijker te ontvangen. Er is geen dubbele pet.

U reflecteert op uw functioneren als professional en als persoon.
De organisatie als systeem wordt betrokken bij de coaching.

Klanten over mijn begeleiding:

' Een investering die zichzelf terugverdient. De laatste negatieve beoordeling kwam hard aan. Met Lidewij heb ik de tijd genomen naar mijzelf te kijken en ontdekt waar ik vast liep. Ik kan weer verder.'

'Mijn medewerkers hadden weerstand bij mijn aantreden: 'we willen geen last van je hebben.' Het is gelukt dat om te zetten naar samenwerking. Een goed consult bij Lidewij en ik kon er weer tegen.'