Sollicitatie, Netwerk, CV

Het veroveren van de baan die bij u past vraagt vaardigheden in presenteren, netwerken en solliciteren. Weten wat u wilt is niet genoeg om de baan daadwerkelijk te krijgen. Lidewij Boggia is een ervaren adviseur en trainer.

Een groot deel van de vacatures wordt ingevuld op basis van relaties. Netwerken is hierin de juiste weg. U leert op een goede manier een netwerk opbouwen en de relatie te onderhouden. De arbeidsmarkt is op zoek naar authentieke mensen, het gaat er niet om uzelf te verkopen.

Een selectieprocedure vraagt meer van u naarmate er meer mensen solliciteren. Uw CV, uw brief en uw profiel op Linkedin vragen om een uitstekende formulering. U leert hoe u opvalt. Het succes van uw selectiegesprek hangt af van een goede voorbereiding. Leren afstemmen op de gesprekspartner, omgaan met lastige vragen. Onderhandelen over de voorwaarden. Naast de inhoud leert u ook de spanning voor een gesprek hanteren. Dit kan bepalend zijn voor uw succes.

'Ik ging de mist in bij het laatste sollicitatiegesprek. We hebben de oorzaak kunnen opsporen en oefeningen gedaan. Mijn zelfvertrouwen is terug, de volgende keer maak ik een goede kans'.

'Lidewij heeft mijn mondelinge en schriftelijke presentatie enorm verbeterd. Heerlijk als iemand veel bruikbare tips heeft. Haar hulp bij het formuleren van de tekst had ik niet kunnen missen'.